Orca in Drachten

9 april 2021

Op een dinsdag in maart, rond 5 uur in de ochtend, melden wij ons bij de poorten van de meldkamer in Drachten. Na een uitvoerige voorbereidingsperiode is het eindelijk zo ver… de meldkamer van Noord Nederland wordt geüpgraded naar CityGIS 8 (Orca). Het is duidelijk dat ze in het noorden van Nederland niet over één nacht ijs zijn gegaan. Kerngebruikers hebben uitvoerig de mogelijkheden besproken en CityGIS heeft waar mogelijk aanpassingen uitgevoerd. Ook hebben kerngebruikers hun collega’s weer verder enthousiast gemaakt en toen we eenmaal de werkvloer betraden die ochtend, waren de centralisten helemaal klaar voor de overstap.

Wij gaan ervan uit dat deze upgrade een positieve bijdrage levert aan de hulpverlening in Noord Nederland en wensen de centralisten veel gebruiksplezier en –gemak toe van dit platform. Wij danken de projectmanagers en directie van de meldkamer voor het vertrouwen in CityGIS en het enthousiaste onthaal van Orca.

De meldkamer Noord Nederland is de zevende meldkamer waar CityGIS 8 nu operationeel is. Voor dit jaar staan nog vijf meldkamers in de planning voor een migratie.

Bent u ook geïnteresseerd of heeft u vragen omtrent de CityGIS 8 Meldkamersoftware, dan kunt u contact opnemen met Maarten Gijselman, te bereiken op 31 (0)6 12 816 596 of via het e-mailadres maarten.gijselman@citygis.nl.

Meer nieuws