In elke situatie de benodigde informatie overzichtelijk en snel gepresenteerd

CityGIS Meldkamer oplossingen

Veelal start de hulpverlening aan burgers door te bellen naar 112. In Nederland komt de hulpvrager dan uit in één van de meldkamers van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (politie, brandweer en ambulance). In België wordt het gesprek aangenomen door één van de provinciale Noodcentrales (brandweer en ambulance).

CityGIS levert geografische software én data aan de meldkamer/ noodcentrale, waarmee de centralist de locatie van de hulpvraag kan bepalen, maar ook de hulpverleners kan zien en aansturen. De kaartviewer is het centrale systeem van CityGIS waarmee de centralist het overzicht houdt op hulpvraag/incidenten en aanbod van hulpdiensten. Aangezien het geografisch platform modulair is opgebouwd, kunnen extra toepassingen, naar behoeften worden toegevoegd.

Complementair aan het geografisch platform is het ‘Call Taking en Dispatch systeem’. Dit is een uitgebreid platform voor het aannemen van meldingen, tot aan het uitsturen en monitoren van de eenheden. Zodra de telefoon wordt aangenomen gaat het systeem aan de slag, wat begint met het opvragen van de locatie van de beller, controleren van gelijkaardige meldingen op die locatie, tot aan het koppelen en uitsturen van eenheden gebaseerd op het type incident/ melding.

Uiteraard kan onze oplossing niet haar werk doen zonder een goede basiskaart. Ook die ontwikkelen wij in eigen huis met ons eigen team van data-inwinners/-tekenaars en -experts. Onze Nederlandse kaart wordt specifiek ingetekend voor de hulpverlening en gaat verder waar de consumenten navigatiesystemen eindigen. Zo navigeren wij de hulpverleners ook ‘buiten de gebaande paden’ naar de locatie van een incident of melding. Daarnaast leveren wij ook nog een uitgebreid pakket aan extra kaartlagen en maatwerk kaartdata aan onze gebruikers.

Al ruim 25 jaar ontwikkelt CityGIS software voor de (nood)hulpdiensten. De ontwikkeling van onze software doen wij in nauwe samenspraak met onze gebruikers. Zo maken wij niet alleen software vóór onze gebruikers, maar vooral ook mét onze gebruikers.

Meldkamer producten