Koppelingen

AVLS & APLS

Al vele jaren heeft CityGIS koppelingen beschikbaar voor de meest uiteenlopende plaatsbepalingssystemen. Over het algemeen zijn deze systemen gebaseerd op GPS (Global Positioning System). Het is van belang dat de GPS-posities uit deze systemen ook verzonden worden naar het Geografische informatie Systeem (GIS) van CityGIS in de meldkamer. Hiervoor heeft CityGIS koppelingen ontwikkeld voor de meest gangbare communicatiesystemen zoals GPRS, Mobitex, maar ook via Tetra en C2000. De twee laatst- genoemden zijn de digitale communicatiesystemen geïnitieerd door en voor de noodhulp van de overheden in Belgie en Nederland.

Deze systemen van GPS gecombineerd met datacommunicatie worden aangeduid als AVLS, ofwel Automatische Voertuig Locatie Systemen. Daaraan wordt sinds kort toegevoegd de APLS, ofwel Automatische Personen Locatie Systemen, welke in Nederland de posities van mobiele portofoons over het C2000 netwerk verstuurt naar het GIS in de meldkamer of het GIS van een mobiele eenheid.

Overige koppelingen De producten van CityGIS zijn modulair opgebouwd. Vanwege de modulaire opbouw wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van verschillende koppelingen om de functionaliteiten te verwezenlijken. Een belangrijke koppeling voor het navigatiesysteem van CityGIS is de GMS-MDT Koppeling. GMS-MDT Koppeling CityGIS ondersteunt de GMS-MDT-koppeling voor de ambulance, brandweer en politie. Bij een incident komt er in het voertuig veel extra informatie beschikbaar zoals onder andere (discipline afhankelijk): 

  • Kladblok met informatie van de centralist.
  • Meldingsclassificatie.
  • Type locatie, gemeente en postcode.
  • Status.
  • Bereikbaarheidskaart

 

Meer informatie over onze producten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CityGIS via onderstaande knop