Koppelingen

AVLS & APLS

Al vele jaren heeft CityGIS koppelingen beschikbaar voor de meest uiteenlopende plaatsbepalingssystemen.

Over het algemeen zijn deze systemen gebaseerd op GPS (Global Positioning System). Het is van belang dat de GPS-posities uit deze systemen ook verzonden worden naar de Landelijke Servers zodat deze beschikbaar wordt in het Geografische informatie Systeem (GIS) van CityGIS in de meldkamer.

Hiervoor heeft CityGIS koppelingen ontwikkeld voor de meest gangbare communicatiesystemen zoals GPRS, Mobitex, maar ook via Tetra en C2000. De twee laatst- genoemden zijn de digitale communicatiesystemen geïnitieerd door en voor de noodhulp van de overheden in Belgie en Nederland. Deze systemen van GPS gecombineerd met datacommunicatie worden aangeduid als AVLS, ofwel Automatische Voertuig Locatie Systemen.

Daaraan wordt sinds kort toegevoegd de APLS, ofwel Automatische Personen Locatie Systemen, welke in Nederland de posities van mobiele portofoons over het C2000 netwerk verstuurt naar het GIS in de meldkamer of het GIS van een mobiele eenheid.

Modulaire opbouw

De producten van CityGIS zijn modulair opgebouwd. Vanwege de modulaire opbouw wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van verschillende externe koppelingen om functionaliteiten te verwezenlijken in onze producten. Denk hierbij aan een koppeling met het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW) van de Nederlands overheid voor het ophalen van wegwerkzaamheden van het Melvin platform.

Ook koppelen met leveranciers van defibrillatoren om informatie van een hartmonitor automatisch in te kunnen lezen in ons elektronisch dossier ambulancezorg zoals bijvoorbeeld de temperatuur, ademhalingsfrequentie en de hartfrequentie van een patiënt.

 

 

Meer informatie over onze producten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CityGIS via onderstaande knop