Meldkamer Utrecht van CityGIS Classic over op CityGIS 8

12 juli 2021

Na bijna twintig jaar, met tussentijds de nodige vernieuwingen, is op 22 juni jongstleden de laatste 112-melding binnengekomen op CityGIS 6. Ook wel CityGIS Classic genoemd. En klassiek was deze cliënt based  oplossing van CityGIS, maar wel een taaie waar men moeilijk afscheid van kon nemen. Toch was ook voor de RAVU meldkamer het moment daar om op 22 juni samen met de politie- en brandweercentralisten over te stappen naar het nieuwe webbased platform CityGIS 8. Sinds vorige week is ook AML geactiveerd en worden de 112-meldingen voorzien van een X,Y-coördinaat, wat het duiden van een incidentlocatie kan vergemakkelijken. Meldkamer Utrecht is nu klaar voor de toekomst met dit GIS-systeem.

Voor de brandweer- en politiecentralisten, die hiervoor nog van een collega-leverancier het GIS betrok, was CItyGIS helemaal nieuw. Gelukkig waren ze snel vertrouwd met de overzichtelijk gebruikersinterface en kon men snel de benodigde functies in het GIS vinden. Aankomende periode zullen we zeker nog regelmatig met beheerders en centralisten aan tafel zitten, om met name de lokale geografische informatie aan te vullen en te verbeteren waar nodig.

CityGIS is blij dat alle disciplines bij de Meldkamer Utrecht nu gebruik kunnen maken van hetzelfde GIS-systeem, waardoor informatie delen eenvoudiger gaat worden. Wij wensen alle centralisten en beheerders veel gebruiksgemak toe en blijven met jullie in contact, om het systeem continue te blijven innoveren.

Meer nieuws