GENOMINEERD!

12 juli 2021

CityGIS is in samenwerking met Ambulancezorg Nederland (AZN) en Be-mobile genomineerd met het ICT project ‘Ambulances veiliger onderweg’.  voor de Computable Awards 2021!. Het project ‘Ambulances veiliger onderweg’ is een samenwerking tussen Ambulancezorg Nederland (AZN), Be-mobile en CityGIS. 

Het oordeel van de jury omtrent de nominatie van het project ‘Ambulances veiliger onderweg’ kunt u hier lezen

Stemmen

Een nominatie is natuurlijk leuk maar winnen is natuurlijk nog een stuk leuker! Om die reden willen wij jullie vriendelijke vragen om op het project ‘Ambulances veiliger onderweg’ te stemmen.

Stemmen kan tot en met 10 oktober 2021. 

KLIK HIER OM TE STEMMEN

Op 2 november 2021 worden de uiteindelijke winnaars van de Computable Awards 2021 bekend gemaakt.

Over ‘Ambulances veiliger onderweg’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een samenwerkingsverband (Talking Traffic) opgericht om gezamenlijk innovatieve verkeerstoepassingen te ontwikkelen en toe te passen. De ambulancesector is de eerste hulpdienst die op nationale schaal aansluit op de Talking Traffic dienstverlening. Ambulances die met spoed rijden zijn dankzij Talking Traffic voortaan altijd ‘connected’ en zo ‘digitaal zichtbaar’. Slimme verkeerslichten kunnen ambulances groen licht geven en daarmee een veilige doorgang als zij over een kruispunt rijden. Andere verkeersdeelnemers worden tijdig gewaarschuwd dat een ambulance nadert, zodat zij hierop kunnen anticiperen.

Dit draagt bij aan meer veiligheid op de weg voor mede verkeersdeelnemers, het ambulanceteam en de patiënt in de ambulance.

Eind oktober 2020 hebben de leden van branchevereniging Ambulancezorg Nederland (AZN) besloten dat alle ambulanceregio’s aansluiten op Talking Traffic via de landelijke ICT-systemen van de sector. De verkeersveiligheid vormt hiervoor de belangrijkste drijfveer. Victor Verrijp, voorzitter bestuurscommissie Innovatie & ICT, AZN: “Het feit dat Talking Traffic de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers aanzienlijk kan verbeteren, is voor ons motivatie genoeg. Door rekening te houden met de route van de ambulance, kan op termijn bovendien vertraging door bijvoorbeeld brugopeningen en beweegbare paaltjes voorkomen worden”. De ambulancesector heeft een zeer goed georganiseerde landelijke infrastructuur. Om die reden wordt de ambulancesector gezien als een voorbeeld, met als doelstelling t.z.t. ook andere hulpdiensten op de Talking Traffic dienstverlening te laten aansluiten.

Meer nieuws