Samenvoeging Meldkamers Gelderland-Zuid en Gelderland-Midden

25 november 2019

De samenvoeging van de meldkamers van politie, brandweer en ambulance uit Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid is een feit! De overgang verliep soepel en zonder technische problemen waardoor de hulpdiensten goed bereikbaar bleven.

CityGIS feliciteert beide regio’s met deze samenvoeging. De samenvoeging van de meldkamers kan gezien worden als voorbereiding op de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS). In de toekomstige situatie van LMS worden de regio’s Gelderland-Zuid, Gelderland-Midden, Twente en  Oost-Nederland samengevoegd tot één Landelijke Meldkamer, Oost-Nederland.

Beide regio’s en o.a. CityGIS hebben de afgelopen periode de handen in één geslagen om deze samenvoeging succesvol te laten verlopen en dat is gelukt! In de nieuwe meldkamer wordt het vertrouwde CityGIS meldkamersysteem gebruikt met daarin de specifieke modules en kaartlagen van beide regio’s. Hierop aansluitend heeft de cartografische afdeling ervoor gezorgd dat de twee losse regio’s als één geheel zichtbaar wordt in de meldkamer.  Een mooi resultaat waar wij als CityGIS enorm trots op mogen zijn om hieraan mee te mogen werken.

Meer nieuws