Maximum snelheid overdag naar 100 km

5 maart 2020

De overheid brengt op 16 maart aanstaande overdag de maximum snelheid van de snelwegen in geheel Nederland terug tot maximaal 100 km per uur.

CityGIS heeft m.b.t. tot haar producten de consequenties van deze maximumsnelheid aanpassing onderzocht. Daaruit is naar voren gekomen dat het niet direct nodig is om de huidige instellingen te wijzigen voor de nieuwe situatie.

Er zijn meerdere factoren van invloed voor het tot stand komen van een route, de twee “hoofd onderdelen” zijn, 1 de kaart en de daarin opgenomen wegen met hun snelheidswaardering en 2 de route engine welke in bepaalde situaties een extra waardering aan wegen kan meegeven. Tezamen kunnen we hiermee zorgen dat we naast de normale routeringen ook klant-specifieker naar wens of type voertuig kunnen laten navigeren.

Wat 112 routeringen betreft in meldkamers en navigatie heeft de recente aanpassing door de overheid voor de snelwegen slechts een marginaal effect omdat de trajecten waar meer dan 100 km per uur gereden mocht worden met name inter-stedelijke trajecten betreft.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en blijven continue werken aan de meest optimale routeringen voor de 112 noodhulp waarbij ook het aanrijden van de bestemming zelf onze grote aandacht heeft.

Meer nieuws