Dakar-rally Dutch Firemen Team voorbij, maar avontuur nog niet

16 januari 2018

Afgelopen zaterdag kwam ons het nieuws ter ore dat de Nederlandse Brandweermannen in Zuid-Amerika helaas de Dakar-Rally niet tot een succesvol einde zullen brengen. Wel wordt de Dakar karavaan nog gevolgd en is er contact met Zuid-Amerikaanse collega’s.

Het team is vanaf dag 1 geplaagd door pech en tegenslagen. Ondanks de tomeloze inzet van het race-en serviceteam, gekend door nachten doorwerken en slapen in de woestijn, bleek de schade opgelopen tijdens de 6e etappe  te groot om tijdig in het bivak aan te komen. Een startnummer voor de volgende dag bemachtigen was onmogelijk.

De ‘reddingsmissie’ van het serviceteam om de racetruck op te halen en naar Buenos Aires te krijgen was al een heel avontuur op zich. Op zoek naar het op hoge hoogte gestrande raceteam heeft de ondersteunende ploeg sneeuwstormen, verkeerschaos en onbegaanbare wegen getrotseerd. Uiteindelijk zijn zelfs de lokale Bomberos te hulp geschoten om de mannen verder te krijgen! Zo blijkt maar weer: Wie goed doet, goed ontmoet.

Inmiddels is het thuisfront gerustgesteld. De Nederlandse brandweermannen zijn weer aangesloten bij de Dakar karavaan en zullen over een week op Schiphol landen.

De Nederlandse Brandweer mag ondanks het niet behalen van de finish trots zijn op de geleverde prestatie en inzet van zowel het race als serviceteam. Bovendien is met het aan de lokale brandweer overhandigen van een volledig uitgeruste tankautospuit, de nodige materialen én kennis een belangrijk doel gesteund. Hulde!

Meer nieuws