Navigeren naar ziekenhuizen in het buitenland

9 april 2020

Vanwege het COVID-19 virus wordt er binnen Nederland een beroep gedaan op alle ambulances van de regio’s en kan het voorkomen dat patiënten (besmet met het corona virus) vervoerd moeten worden naar een ziekenhuis in Duitsland of België in verband met de capaciteiten van de IC’s in Nederland.

Gebleken is dat er problemen waren met het navigeren naar ziekenhuizen in Duitsland doordat er in de meldkamer verkeerde coördinaten stonden in het meldkamersysteem GMS.
CityGIS is direct gestart met het maken van een lijst van correcte coördinaten voor de Duitse ziekenhuizen zodat deze in het GMS geladen kunnen worden.

Inmiddels zijn door het MDC (Meldkamer Diensten Centrum) de buitenlandse ziekenhuizen, met de juiste X,Y coördinaat, voor alle meldkamers (behalve KLPD en KMAR) ingespoeld in GMS. De centralist beschikt hierdoor over de mogelijkheid om deze objecten te gebruiken tijdens het aanmaken van een haal- of brengadres.

CityGIS Navigator – Ziekenhuis zoeker

Om ervoor te zorgen dat een ambulance ook handmatig naar de juiste locatie kan worden gerouteerd, is er afgelopen maandag een nieuwe kaartupdate beschikbaar gesteld door onze afdeling Cartografie met daarin een vernieuwde ziekenhuis zoeker.

Er wordt nog gewerkt aan een completere lijst en deze komt zeer binnenkort beschikbaar.

Meer nieuws