Meldkamer Noord-Holland succesvol overgestapt naar CityGIS 8.

4 juni 2019

Op 14 mei 2019 is de Meldkamer Noord-Holland succesvol overgestapt naar CityGIS 8. De overgang is soepel en naar wens verlopen, dankzij een goede voorbereiding.

De Veiligheidsregio’s Noord-Holland-Noord, Zaanstreek-Waterland en Kennemerland vormen samen de nieuwe meldkamer Noord-Holland. In de meldkamer is de politie, brandweer, ambulancezorg en de Koninklijke Marechaussee (KMar) gevestigd, die samenwerken volgens een gestandaardiseerde werkwijze, zoveel mogelijk geprotocolleerd en multidisciplinair.

Naast de meldkamer Rotterdam-Rijnmond beschikt nu dus ook deze meldkamer over het nieuwe webbased Geografische Informatie Systeem van CityGIS, genaamd CityGIS 8.

Een nieuw systeem is altijd even wennen en dat bleek in de meldkamer Noord-Holland niet anders. De extra ondersteuning die de medewerkers van CityGIS de centralisten hebben geboden werd zeer gewaardeerd en heeft ertoe bijgedragen dat alle centralisten nu goed overweg kunnen met het nieuwe systeem.

De meldkamer Noord-Holland is de derde meldkamer die is aangesloten op het landelijke meldkamersysteem (LMS) / ICT-infrastructuur en daarmee een belangrijke stap op weg naar dit netwerk van meldkamers in Nederland.

Wij danken Meldkamer Noord-Holland voor het vertrouwen in onze producten en kijken uit naar prettige voortzetting van onze samenwerking.

Bron foto: https://www.vrnhn.nl/veiligheidsregio-noord-holland-noord/meldkamer

Meer nieuws