Een plaatsbepalingssysteem en navigatiesysteem geïntegreerd in één apparaat.

Plaatsbepalingssysteem (PBS)

Automatische Voertuig Locatie

In het verleden kwam het regelmatig voor dat de OOV-voertuigen een onbetrouwbare GPS positie hadden tijdens hun dienst. Het probleem werd veroorzaakt doordat er verschillende apparaten in het voertuig een hoge stroomverbruik hadden, waaronder de Automatische Voertuig Locatie (AVL). In de voertuigen was het navigatiesysteem van CityGIS aanwezig waarop de onbetrouwbare GPS positie getoond werd. Hierdoor werd CityGIS regelmatig gecontacteerd vanwege het “probleem” met de GPS positie. De kern van het probleem lag echter niet aan het systeem van CityGIS maar aan de AVL (modem en GPS). De oplossing was een resetknop in de auto die ervoor zorgde dat het gehele systeem werd herstart. CityGIS werd aan het denken gezet en het idee van de CityGIS PBS Navigator was ontstaan.

Samenwerking

In samenwerking met het partnerbedrijf Intemo heeft CityGIS een navigatiesysteem ontwikkeld in combinatie met een plaatsbepalingssysteem. Bij bestaande automotive units is software meestal het stiefkind. Deze unit is echter een combinatie van een hardware en een software bedrijf, waardoor op beide vlakken hoge kwaliteit en specialisme kan worden geboden. Meer dan 7 jaar gezamenlijke ervaring met mobiele OOV systemen, landelijke infrastructuur & berichtenservers in de Benelux maken dit tot een bewezen combinatie.

Modulaire opbouw

De CityGIS Navigator is een navigatiesysteem met modulaire mogelijkheden. Zo is het onder andere mogelijk om het navigatiesysteem in combinatie met de KAR (Korteafstandsradio) module en, bijvoorbeeld, de collega’s zien module te gebruiken. De software architectuur is zo ontworpen dat nieuwe functionaliteit als een applicatie aan het systeem kan worden toegevoegd. De hardware is hier al op voorbereid, er kan eenvoudig een touchscreen-monitor op worden aangesloten. Hierdoor is een additionele Mobiele Data Terminal (MDT) overbodig.

PBS Beheerapplicatie
Daarnaast is de unit volledig web based te beheren. Het beheer vindt plaats in een tool waarmee elke unit op afstand is te monitoren, configureren en updaten. Naast configuratie en monitoring is in deze zelfde tool een kaart beschikbaar met de OOV wegenkaart van CityGIS. Op de kaart zijn de live posities van de units zichtbaar

Meer informatie over onze producten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CityGIS via onderstaande knop