In elke situatie de benodigde informatie overzichtelijk gepresenteerd.

Digitale Bereikbaarheidskaart (DBK)

Samenwerking

CityGIS werkt aan standaarden om uitwisselbaarheid, flexibiliteit en marktwerking te bevorderen voor haar klanten. CityGIS is een groot voorstander van het gebruik van (inter)nationale standaarden en werkt samen met partners om standaarden te ontwikkelen. Hierdoor heeft CityGIS actief meegewerkt aan het DBK project van de NVBR.

Proof of Concept

CityGIS heeft actief geparticipeerd in het DBK project van de Brandweer Nederland. Er werd een Proof of Concept uitgevoerd, waarbij de bereikbaarheidskaart gedeeld wordt tussen de regio’s Gelderland Zuid en Limburg Noord. Deze proef heeft laten zien dat door middel van het DBK standaardprotocol gegevens zijn uit te wisselen die direct in CityGIS software zijn te gebruiken. Via een RGI Project heeft CityGIS in samenwerking met de regio’s Kennemerland en Gelderland Zuid een speciale brandweerversie van de CityGIS navigator ontwikkeld. Het gedachtegoed van deze versie heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de Digitale bereikbaarheidskaart.

Integrale oplossing

CityGIS biedt een integrale oplossing, waarin alle onderdelen van de DBK voorkomen. Het DBK-project onderscheidt de volgende onderdelen: Maak & Beheer, DBK NAV en DBK server. De CityGIS Navigator is voorzien van volledige DBK-ondersteuning. Dit betekent dat het systeem het IMDBK-datamodel hanteert, waardoor de mobiele systemen naadloos op de DBK aansluiten.

Maak & Beheer
De module “DBK Maak & Beheer” werkt op basis van het CityGIS platform Barracuda. Het is zeer eenvoudig om nieuwe DBK-objecten te plaatsen en te onderhouden. Verder wordt een apart conversie traject aangeboden waarmee de oude CAD-tekeningen omgezet worden naar de nieuwe DBK GIS structuur. De module voldoet volledig aan de richtlijnen en standaarden die door de Brandweer Nederland worden gehanteerd.

DBK Server
De server is het hart van de DBK. Hier worden de verschillende koppelingen gelegd en wordt de IMDBK- standaard uitgewisseld. Verder dient de server ook als datapakhuis voor de verschillende gegevens. De CityGIS DBK-server is opgebouwd met modulaire Web Services. De server heeft onder andere ondersteuning voor WMS, WFS en SQL. Verder serveert de server ook direct de “Maak en beheer” applicatie, waardoor installatie op de beheerlocaties niet nodig is.

Meer informatie over onze producten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CityGIS via onderstaande knop