Virtuele tour door de 112 meldkamer

De nieuwe 112 meldkamer in Drachten combineert de 'oude' 112's van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Op de site is nu een link geplaatst naar een virtuele tour door de meldkamer waarbij de gebruiker achter de knoppen zit.

Voor wie nog nooit de binnenkant van een 112 meldkamer heeft gezien, is de virtuele tour die de meldkamer Noord-Nederland (MKNN) op het internet mogelijk heeft gemaakt erg bijzonder. De gebruiker kan als het ware zelf door de meldkamer heen scrollen en ook het fraaie gebouw van de buitenkant bekijken.

Start de tour: http://www.meldkamernoordnederland.net/nl/site/virtualtouropenbaar

Niet alleen is de tour indrukwekkend, nog mooier is natuurlijk het werk dat binnen wordt verricht. Daarvoor ontving men twee jaar geleden de 'Prijs voor Beste 112 Meldkamer van Europa''. Officieel heette dit de 'Outstanding Emergency Call Centre Award 2013' die werd uitgeroepen door de European Emergency  Number Association (EENA) tijdens een grote conferentie in Letland.

Overigens werd de centraliste Mariska Petstra - die bij de uitreiking in Letland aanwezig was namens de MKNN - een jaar later uitgeroepen tot Hulpverlener van het Jaar. Dat gebeurde door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, tijdens een bijeenkomst van de stichting Hulp voor Hulpverleners op 23 mei 2014.

MkNN-Gebouw

Terug