'Speuren naar deuren' genomineerd voor Patiëntveiligheidsprijs Ambulancezorg 2013

De RAV IJsselland behoort tot de laatste drie finalisten voor de Patiëntveiligheidsprijs Ambulancezorg 2013. Met deze prijs wilt de Ambulancezorg Nederland (AZN) geslaagde patiëntveiligheidsprojecten die binnen RAV's zijn uitgevoerd onder de aandacht brengen.

Eén van de genomineerde projecten betreft "In 1x goed; speuren naar deuren" van de RAV IJsselland. Doel van dit project was het uitbannen van onnodige vertragingen in de aanrijtijd naar patiënten. Om dat doel te bereiken hebben diverse initiatieven plaatsgevonden.

Een belangrijk initiatief was het verbeteren van het kaartmateriaal dat door de ambulances gebruikt wordt in hun navigatiesysteem van CityGIS. In nauwe samenwerking met de cartografische afdeling van CityGIS zijn praktisch alle adressen in de regio gecheckt op vindbaarheid en aanrijroute. Dat heeft geleid tot ruim 1.000 mutaties waarbij rijroutes zijn toegevoegd of straten anders benoemd om het aanrijden van adressen te verbeteren. Op de afbeelding is een voorbeeld te zien.

Speuren naar deuren

Alle RAV's waren uitgenodigd om patiëntveiligheidsprojecten die een bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid van de zorgverlening in te dienen. Een onafhankelijk deskundige jury heeft de inzendingen op basis van een aantal criteria beoordeeld en drie projecten genomineerd voor de prijs. Op 11 december 2013 organiseert AZN een bijeenkomst ter afsluiting van het driejarig project Ambulancezorg. Tijdens deze dag worden de drie genomineerde projecten gepresenteerd en zal de jury het winnende project bekend maken.

Terug