'SOS Toegang', de oplossing voor tijdrovende obstakels

Wat vroeger nog met grote sleutelbossen en verschillende pasjes moest, kan nu met één druk op de knop. Een hoop oponthoud voor de ambulance, en onnodig lang wachten van de patiënt, is eindelijk verholpen.

Paaltjes, slagbomen en hekken. Het ambulancepersoneel heeft er dagelijks mee te maken. Een belemmering die acute hulpverlening vaak in de weg staat. Omdat er een oerwoud aan verschillende toegangssystemen bestaat, neemt het weghalen van paaltjes, het openen van slagbomen en hekken te veel tijd in beslag. De stichting SOS Toegang, één van onze klanten, heeft in combinatie met de CityNAV een systeem gerealiseerd dat het leven van het ambulancepersoneel een stuk makkelijker moet maken. En in de hulpverlening kan elke minuut tijdwinst een mensenleven schelen.

In de gehele regio - en zelfs in buurregio's - kunnen ambulances gebruik maken van een enkele afstandsbediening die alle elektrische paaltjes, slagbomen en hekken automatisch opent. Dit vereist slechts een kleine aanpassing in de schakelkast van de paaltjes en slagbomen. Een simpele, zeer doeltreffende oplossing voor een probleem dat tot voor kort  tot grote ergernissen kon leiden.

SOS Toegang

In acht provincies wordt al gewerkt met het SOS Toegang systeem. De hoop is dat binnen drie jaar heel Nederland aangesloten is. Op de kaart van CityNAV (zie illustratie) zijn de SOS Toegangspunten duidelijk zichtbaar.

De NOS maakte op 6 december 2014 de volgende reportage.

 

Terug