Soepbus Den Haag structureel gered

Den Haag, voorjaar 2013. Het voortbestaan van de Haagse Soepbus, die elke dag aan Haagse daklozen een eenvoudige maaltijd verstrekt, is definitief geconsolideerd nu voor het jaar 2013 een aantal bedrijven en organisaties bereid zijn gevonden om de 60 certificaten a 2000 euro per stuk af te nemen. Daarmee kan de bus weer een jaar vooruit. 

De kans is nu aanzienlijk kleiner dat volgend jaar de Soepbus het veld moet ruimen omdat de verwachting is dat de sponsors in 2014 hun certificaat eveneens zullen behouden. Indien tegen die tijd een klein aantal afhaakt, zal het gemakkelijker zijn om vervangende sponsors te vinden dan ze voor de eerste keer te vinden. Tussen de sponsors bevinden zich bekende en onbekende namen; een aantal wenst anoniem te blijven.

Sponsors

KesslerBus2

Vorig jaar sprong CityGIS in de bres voor de Haagse Soepbus toen de gemeente Den Haag aan het einde van het jaar besloot de subsidie niet meer te zullen continueren. Een jaar lang nam CityGIS de financiering voor haar rekening. Het lijkt er nu op dat met het verzamelen van de groep sponsors de alternatieve financiering van de Soepbus structureel kan worden. Laten we het hopen. Ook CityGIS is dit jaar weer sponsor, maar nu gewoon een van de velen. Overigens heeft de gemeente Den Haag zich dit jaar nog bij de sponsors gevoegd door het laatste aantal niet verkochte certificaten aan te schaffen. Daarmee werd de eindstreep van 60 verkochte certificaten bereikt.

Voor meer info: http://www.kesslerstichting.nl/sponsors-soepbus

 

Terug