Rotterdamse politie houdt samen met Barracuda het Zomercarnaval onder controle.

De 27-ste carnaval parade door Rotterdam verliep deze zomer niet alleen gesmeerd voor de schermen, maar ook achter de schermen ging het uitmuntend dit jaar. Er waren ca. 750.000 bezoekers op het kleurrijke evenement afgekomen en de organisatie spreekt over een 'vlekkeloze editie'.

CarnavalDe Fernandes Zomercarnavalparade denderde op zaterdag 30 juli door de straten van Rotterdam. Dit feest vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van de maand juli en is voor iedereen toegankelijk. Aan de optocht deden ruim 2.000 mensen mee uit 22 verschillende landen. De bonte stoet van 40 groepen begon om 13.00 uur en legde 2,5 km af door Rotterdam. Na de parade ging het feest door tot in de kleine uurtjes met live optredens door de hele stad.

Dit jaarlijks terugkerende zomerspektakel staat bekend als een moeilijk te coördineren evenement. De politie had naast Flex-ME o.a. arrestantenwagens en een helikopter paraat, in totaal waren er meer dan 300 politiemensen op de been voor een deel vergezeld van honden en paarden.

CityGIS mocht dit jaar in Rotterdam haar nieuwe meldkamer software Barracuda installeren tijdens het Zomercarnaval. Barracuda is het volledig nieuwe GIS-platform dat CityGIS heeft ontwikkeld voor de meldkamer, op basis van moderne technologie en standaarden.

De operatie werd aangestuurd vanuit de DGBO (Districtelijk Grootschalig Bijzonder Optreden) ruimte. Barracuda werd gebruikt om eenheden aan te sturen. Het ging niet alleen om voertuigen, maar ook lopende, fietsende en bereden eenheden waren voorzien van plaatsbepaling.

Volgens de politie is het zomercarnaval dit jaar tijdens de straatparade feestelijk en gemoedelijk verlopen. Er waren in eerste instantie weinig incidenten, maar in de loop van de avond sloeg de sfeer om en nam het aantal incidenten toe. Het Carnavalsfeest duurde tot in de kleine uurtjes, in totaal werden er tijdens het evenement 65 personen aangehouden o.a. wegens openbare dronkenschap. Tevens werden er 2 vuurwapens en talloze voorwerpen (boksbeugels, messen, flessen etc.) in beslag genomen.

mk_rr1De politie in Rotterdam had alles zichtbaar onder controle op deze 27-ste editie van het Zomercarnaval en kwam nauwelijks nog voor verrassingen te staan. CityGIS is trots en tevreden dat zij door middel van 'Barracuda' hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Bent u ook geïnteresseerd in het nieuwe meldkamersysteem Barracuda, neem dan contact op met CityGIS tel. 070 3240540 of info@citygis.nl voor meer informatie.

 

Terug