Politiemotor Rotterdam met CityNAV en ANPR.

De Politie Rotterdam Rijnmond heeft een van haar motoren uitgerust met de navigatie van CityGIS en met een mobiel kentekenherkenningssysteem, afgekort een mobiel ANPR.

ANPR

Het is voor het eerst in Europa dat een kentekenherkenningssysteem operationeel is op een politiemotor. ANPR is de Engelse afkorting voor Automatic Number Plate Recognition. Het systeem is geleverd door de firma HIG uit Bodegraven. Detectie van kentekens op de motor is mogelijk bij zeer hoge snelheden. Door de koppeling met bestanden van bijvoorbeeld RDW en CJIB kunnen gezochte kentekens direct herkend worden. Ook is het mogelijk dat voertuigen die in beide rijrichtingen worden gepasseerd te scannen. Al met al een krachtig middel om criminaliteit terug te dringen en de heterdaadkracht van de politie te verhogen.

CityNAV

De betreffende motor is ook de eerste die bij de Politie Rotterdam Rijnmond operationeel is met de navigatie van CityGIS, ofwel CityNAV. Uiteraard is deze, zoals alle CityGIS navigatie systemen, uitgerust met de OOV specifieke wegenkaart van CityGIS en wordt de kaart ververst met maandelijkse updates. De politie Gelderland Midden heeft reeds CityNAV op de politiemotor, evenals de motoren van zeven ambulance regio´s.

 

 

Terug