Grote Europese belangstelling voor CityGIS software.
CityGIS hoofdsponsor van Europees 112 congres in Letland.


CityGIS wijst u de weg! Ben Hoefnagels geeft tekst en uitleg aan leden van het gemeentebestuur en de meldkamer van Letland's hoofdstad Riga.Van 18 t/m 20 april was het CityGIS team prominent aanwezig tijdens het door de EENA georganiseerde congres voor 112 meldkamers in Europa. CityGIS was daar, als hoofdsponsor, samen met bekende firma's zoals Ericsson, Cassidian en Siemens. Dit belangrijke congres in Riga mocht zich verheugen op een grote opkomst van afgevaardigden uit alle Europese landen. Er was zelfs een Canadese delegatie aanwezig.
Tijdens het 3-daagse congres zijn  ervaringen uitgewisseld over 112 systemen, de regelgeving daaromtrent, en alles wat maar met 112 te maken heeft. Volgend jaar vindt het congres wederom in Riga plaats.

Ben Hoefnagels en Janus HoeksDe exclusieve CityGIS ruimte was zeer druk bezocht door vele binnen- en buitenlandse bezoekers. Een overzichtelijk geheel van een achttal hoog opgestelde schermen gaf de bezoeker een duidelijk beeld van datgene wat CityGIS te bieden heeft voor meldkamers en daaraan gekoppelde mobiele navigatie- en plaatsbepalingssystemen. Met name CityGIS' nieuwste ontwikkelingen op 3D gebied en Barracuda trokken zeer veel belangstelling. Ook het voor België door CityGIS ontwikkelde CMS (voor Nederland GMS) was, in combinatie met de Brusselse meldkamer, een publiekstrekker. Het Elektronisch Rit Formulier in combinatie met een via Bluetooth gekoppelde LifePak15 trok eveneens veel belangstelling.
Met genoegen kijken wij terug op een voortreffelijk georganiseerd EENA congres.

Maaikel van Diepen, Rob de Goede, Ming Chan, Jolanda Jansen, Janus Hoeks en Ben Hoefnagels

 

Terug