Eindelijk is de verlenging van de A4 open

Dit weekend gaat na jaren van wachten de verlenging van de A4 eindelijk open. Dit nieuws kwam toch nog onverwachts omdat aanvankelijk de opening was voorzien rond de jaarwisseling. De afdeling Cartografie van CityGIS is echter op alles voorbereid.

De afdeling cartografie had deze wijziging van de CityGIS kaart al doorgevoerd in haar kaart en klaarliggen om naar de klanten te sturen. Dit kon onmiddellijk gebeuren zodra het nieuws bekend werd. De klanten hebben daarmee nog dezelfde dag de mogelijkheid in handen gekregen om de spoedupdate door te voeren.

Maandelijks levert CityGIS updates van de kaartdata uit aan de klanten die met CityNAV rijden. Omdat CityGIS haar eigen wegenkaart heeft, zijn aanpassingen snel door te voeren. Daarbij zijn zelfs tussentijdse spoedupdates mogelijk. Een verandering in een klein straatje in een klein wijkje heeft natuurlijk weinig effect op andere routes. Echter, het openen van een nieuwe snelweg heeft een enorme invloed op de meeste routes in de omgeving en zelfs daar buiten. Het is dan van belang dat de kaartdata meteen overeenstemt met de werkelijkheid. Daarom heeft CityGIS het instrument van 'spoedupdate' in werking gezet. Het toont de snelheid en flexibiliteit van onze cartografische service.

Bij de verlenging A4 was lange tijd onduidelijkheid wanneer deze open zou gaan. Een goede planning van het aanpassen van de data en het uitleveren ervan was daardoor lastig. Begin deze week stond de reguliere maandelijkse kaartupdate gepland. Op dat moment was nog niets bekend over een vervroegde openingsdatum. Om te voorkomen dat klanten over de verlenging zouden worden gestuurd terwijl deze nog niet open was, werd er bij deze reguliere kaartupdate voor gekozen om de verlengde A4 nog dicht te laten. Echter, voor de chauffeurs in Rotterdam en Haaglanden was het van cruciaal om snel over te kunnen stappen op correcte kaartdata op hetzelfde moment dat de verlengde A4 wel open was. Daarom heeft CityGIS er voor gekozen daags na het leveren van de reguliere kaartupdate een extra kaartupdate beschikbaar te stellen. Deze speciale kaartupdate is overigens beschikbaar voor alle CityNAV klanten, dus ook in Groningen en Friesland.

Verlenging A4

 

Terug