De Patiëntveiligheidsprijs 2013 gewonnen!

Arnhem 11 december 2013 - De RAV IJsselland heeft vandaag de 'Patiëntveiligheidsprijs Ambulancezorg 2013' gewonnen uit vele projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid van de zorgverlening. Het winnende project kende ook een belangrijke inbreng van de cartografische afdeling van CityGIS.

"In 1x goed; speuren naar deuren" is de naam van het project van de RAV IJsselland. Nadat praktisch alle adressen IJsselland waren gecheckt op vindbaarheid en precieze aanrijroute voor ambulances heeft de afdeling Cartografie van CityGIS ruim 1.000 mutaties uitgevoerd waarbij rijroutes zijn toegevoegd of straten anders zijn benoemd om het aanrijden van adressen te optimaliseren. Deze verbeteringen waren voor het eerst mogelijk nadat de zogenaamde BAG database van onroerend goed in Nederland ook beschikbaar kwam voor de 112 en de noodhulp.

Aan de invoering van deze BAG database heeft CityGIS overigens ook mogen bijdragen (zie hier).
CityGIS deed mee aan het project omdat deze initiatieven van de AZN worden toegejuichd en omdat een het winnende project aansluit bij het reguliere onderhoud door CityGIS van de digitale kaart en de serviceverlening. Kwaliteit van service is in deze tijd belangrijker dan ooit.

CityGIS feliciteert haar klant de RAV IJsselland van harte met het behalen van de prijs en is trots op haar inbreng. CityGIS dankt ook de jury voor haar werkzaamheden en 'last but not least' de Ambulancezorg Nederland (AZN) voor dit prachtige initiatief. Een artikel met meer details over het project is in maart 2013 gepubliceerd in het Vakblad V&VN Ambulancezorg. Ook het dagblad De Stentor publiceerde op 5 november 2012 uitgebreid over het project.

Meer informatie over de prijsuitreiking is te vinden op: de site van de V&VN Ambulancezorg

 

Terug