CityGIS levert het GIS voor de nieuwe meldkamer Rotterdam

Na een succesvolle aanbestedingsprocedure is CityGIS gekozen als GIS leverancier voor de nieuwe 112 Meldkamer Rotterdam. Deze meldkamer wordt gevormd door een samenvoeging van de veiligheidsregio's Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Het GIS wordt in augustus 2017 operationeel.

Na het intensieve proces van inschrijven op de tender met daarna de gunning, was vlak voor de kerstdagen dan eindelijk het moment daar; onder het genot van een voor de gelegenheid speciaal opgemaakte taart werd het contract ondertekend waarbij ook enkele interessante anekdotes werden uitgewisseld.

Ondertekening VRR

De meldkamer Zuid-Holland Zuid maakte al gebruik van het CityGIS (Classic) systeem. In Rotterdam nog niet. Vanaf augustus 2017 mag CityGIS zich de GIS leverancier van de meldkamer Rotterdam noemen, de datum dat de nieuwe meldkamer operationeel gaat met versie 7.0 aangevuld met de in de tender specifiek gevraagde uitbreidingen.
De vraagstelling in de tender was immers niet een GIS dat voldoet aan de huidige standaarden maar dat ook klaar is voor een toekomst met nog meer koppelvlakken omdat het aantal systemen en organisaties die met elkaar interacteren alleen maar toeneemt. CityGIS is de uitdaging aangegaan om de centralist snel en efficiënt van de juiste informatie te voorzien, communicatie tussen meldkamer en de hulpverlener naar een hoger plan te tillen, en snel andere actoren te kunnen 'bijschakelen'. Een toekomst waarin de LMO een zeer belangrijke rol speelt. 

CityGIS is trots de nieuwe GIS leverancier van de 112 meldkamer Rotterdam te zijn. Het team van CityGIS is met veel enthousiasme aan de werkzaamheden begonnen.

Taart VRR

Terug