CityGIS innovatiepartner Dag van de Veiligheidsregio.

Als innovatiepartner heeft CityGIS op 19 mei jl. 'de Dag van de Veiligheidsregio' mogelijk gemaakt.  Op deze bijeenkomst mocht CityGIS meer dan 300 deelnemers begroeten in Congrescentrum 1931 te Den Bosch.

CityGISstand's Ochtends werden in het plenaire gedeelte de debatten verlevendigd door Magda Berndsen, tweede kamerlid voor D66. Zij gaf vanaf de eerste rij haar visie op verschillende vraagstukken die op 'de Dag van de Veiligheidsregio' op de agenda stonden.

Na de lunch splitsten de deelnemers zich op over 7 workshops, waar zij niet alleen de diepte in konden gaan, maar ook in discussie konden treden met branchegenoten uit de OOV.

In de populaire workshop 'Netcentrisch werken' gaf Rob Peters, Infocoördinator operationele crisisstaf Veiligheidsregio Kennemerland & Schiphol, zijn bevindingen weer over de Sail 2010, waar CityGIS destijds haar eerste pilot is gestart met een nieuw meldkamersysteem met GIS-software, genaamd Barracuda. Alle commandolocaties van de Veiligheidsregio waren tijdens de Sail 2010 voorzien van deze nieuwe visualisatie van CityGIS. Mede hierdoor was de meldkamer Kennemerland in staat een reanimatie op het Noordzeekanaal efficiënter  te coördineren.

Voor de verslaglegging van 'de Dag van de Veiligheidsregio, de Veiligheidsregio's gaan voor goud' kijkt u vanaf week 23 op; 'De dag van de Veiligheidsregio'

 

Terug