CityGIS in Meldkamer Noord-Nederland operationeel

MeldkamerNN-002In de nacht van maandag op dinsdag (14/15 november) heeft het team van CityGIS succesvol de Veiligheidsregio Groningen aangesloten op de nieuwe Meldkamer Noord-Nederland (MNN) in Drachten. Tijdens de afgelopen weken zijn de Veiligheidsregio's Friesland en Drenthe ook al voorspoedig overgezet naar de Meldkamer Noord-Nederland.

Zowel de maandenlange voorbereiding als de daadwerkelijke uitrol in Drachten, gedurende de afgelopen 14 dagen, zijn vlekkeloos en geheel volgens planning verlopen. De continuïteit en de bereikbaarheid van de diverse diensten zijn steeds gewaarborgd.

Gedegen expertise in samenvoegen van OOV-meldkamers

MeldkamerNN-003Voor CityGIS was het niet de eerste keer, dat er meldkamers gecombineerd dienden te worden. Vorig jaar ontstond de Meldkamer Oost-Nederland (MON) te Apeldoorn, door samenvoeging van de voormalige meldkamers van de Veiligheidsregio's IJsselland en Noord- en Oost- Gelderland. Ook hierbij was het specialisten team van CityGIS intensief betrokken. 

Voor CityGIS was 'Drachten' een extra uitdaging omdat er 3 volledige meldkamers met Ambulance, Brandweer en Politie (ieder met hun eigen AVL-systemen en koppelingen), overgezet werden naar 1 nieuwe GIS-server, zonder dat dit van invloed zou zijn op de operationele taken van de meldkamer.

Op een later tijdstip volgt een terugkoppeling m.b.t. deze bijzondere opdracht op de site van CityGIS.
Voor meer informatie over de nieuwe Meldkamer Noord-Nederland: http://www.meldkamernoordnederland.net/

Hieronder een filmpje over de verhuizing.

Onderwerp: Verhuizing alarmcentrale van Assen naar Drachten
Bron: RTV Drenthe (YouTube)

 

Terug