CityGIS Barracuda tijdens NSS Nuclear Summit / G7

Den Haag april 2014 - Tijdens de zeer succesvol verlopen NSS, de Nuclear Security Summit in Den Haag, en tegelijk een G7, heeft het nieuwe Barracuda systeem van CityGIS een cruciale en centrale rol gespeeld het realiseren van één 'Common Operational Picture' voor vijf 112 meldkamers, Defensie en enkele andere diensten, met centrale servers, speciale kaarten en verschillende positie-systemen met duizenden posities. De inzet bij de politie was 13.000 en bij defensie 8.000 personen.

De afgelopen jaren heeft CityGIS veel geïnvesteerd in een nieuw platform en nieuwe technologie om in de komende tijd stukje voor beetje de huidige operationele 112 systemen te moderniseren. Deze ontwikkeling gebeurt onder de codenaam CityGIS Barracuda. Op meerdere onderdelen en plaatsen in Nederland zijn inmiddels Barracuda systemen operationeel.

Tijdens de NSS is het CityGIS Barracuda volledig ingezet nadat het eerst was aangepast en geconfigureerd voor deze speciale operatie. Dit heeft geleid tot grote tevredenheid bij onze klanten die op de NSS operatie terugkeken. Tijdens de NSS was bij alle betrokkenen continue en live ("net-centrisch") te zien dat alles goed verliep. De maatregelen rond het NSS vormden voor Nederland de grootste veiligheidsoperatie die ooit was uitgevoerd.

Verdere uitrol maar ook een continue doorontwikkeling van Barracuda gaan nu weer verder volgens plan. In de 112 meldkamers zal dat nauwelijks merkbaar zijn omdat Barracuda gradueel wordt doorgevoerd en niet met een 'big bang'. Het overweldigende succes met NSS is des te meer een bewijs dat CityGIS op de goede weg is.

Het NSS speelde zich overigens af voor de neus van het kantoor van CityGIS in Den Haag. Weliswaar lag het kantoor niet op het terrein van de NSS maar wel binnen de 100 meter veiligheidszone die er omheen was afgezet.

De 58 wereldleiders tijdens de NSS 2014
De 58 wereldleiders tijdens de NSS 2014.

Kijk voor meer beeldmateriaal op de CityGIS Facebook pagina.

 

  Terug