Brandweer Amsterdam-Amstelland, onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, is ontstaan uit de zes korpsen van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Het korps, bestaande uit zo'n 1100 mensen, treedt effectief op bij branden en ongelukken, maar is ook voorbereid op het bestrijden van rampen en het beheersen van grootschalige crisissituaties. In de regio wonen 1 miljoen inwoners en zijn er jaarlijks 2 miljoen toeristen.

Brandweerlieden die uitrukken naar een locatie waar een melding vandaan komt, hebben accurate informatie nodig om zich voor te kunnen bereiden op het incident. Vanuit deze informatiebehoefte is de NVBR met de Digitale Bereikbaarheidskaart begonnen, met de visie "Met één druk op de knop de juiste informatie vanuit de bron". De Digitale Bereikbaarheidskaart ontsluit haar gegevens namelijk vanuit bronhouders (gegevensbeheerders), zoals onder andere de basisregistraties van de overheid en brandkraan- en watergegevens van VEWIN (Vereniging Waterbedrijven in Nederland).

Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft voor het maken, beheren en het tonen in de MDT van haar bereikbaarheidskaarten gekozen voor de CityGIS DBK oplossing.

De gebruiksvriendelijke CityGIS DBK applicatie levert de afdeling Preparatie een aanzienlijke sprong voorwaarts op in de tijd die nodig is om een bereikbaarheidskaart te tekenen. Het gebruik van de CityGIS DBK applicatie levert een gemiddelde tijdswinst per bereikbaarheidskaart op van ruim 90%!

DBKinNAV

De bereikbaarheidskaarten worden middels een uitbreiding op de bestaande CityGIS software doorgezet naar de CityGIS navigatie systemen in de voertuigen. En door eenvoudige inzoomen op het gebouw komt men automatisch in de bereikbaarheidskaart. Dus geen CAD tekeningen meer, maar GIS tekeningen in slimme CityGIS oplossingen.

Terug