Barracuda live in Limburg Zuid

Woensdag 9 september was het dan eindelijk zo ver. De vuurdoop van het Barracuda GIS in de meldkamer. De meldkamer Limburg Zuid in Maastricht heeft de primeur. En dat zal snel gevolgd worden door de meldkamer Limburg Noord. Immers, ook zij hebben gekozen bij de samensmelting te gaan werken met een GIS dat makkelijk onder de knie te krijgen is.

Meldkamer Limburg Zuid

Na een zorgvuldige voorbereiding en de laatste checks werd het groene licht gegeven en het Barracuda GIS in werking gesteld. CityGIS was met vier man goed vertegenwoordigd tijdens de lancering; dit alles om de transitie goed te laten verlopen voor zowel beheer als de centralisten. Hier was dan ook in de voorbereiding alles aan gedaan. Met meerdere opleidingsdagen en een werkplek waar al met het nieuwe systeem gespeeld kon worden, hadden de centralisten voldoende mogelijkheid om bekend te worden met het Barracuda. Een aantal kerninstructeurs had duidelijk veel tijd gestoken in het leren van die nieuwe functionaliteiten. Zij hebben dan ook een flinke bijdrage geleverd aan de succesvolle overgang.

BarracudaMapView

De kerninstructeurs van de MK Limburg Zuid hebben in samenwerking met de instructeurs van CityGIS meerdere shifts begeleid in de kennismaking met Barracuda. Al snel bleek dat de centralisten bij overdracht van dienst dit zelf ook enthousiast deden. Na twee dagen hands-on begeleiding konden de centralisten het zonder directe ondersteuning van de CityGIS instructeurs makkelijk alleen af. En met genoegen.

 

Terug