112 Limburg gaat operationeel met CityGIS

De systemen van CityGIS gaan binnenkort operationeel in de meldkamers van Limburg. Eerst zal de meldkamer Limburg-Zuid geïnstalleerd worden. Daarna zal Limburg-Noord spoedig volgen. Uiteindelijk zullen deze meldkamers samengevoegd worden op de locatie Maastricht.

Na een korte introductie tijdens de in mei in kasteel Daelenbroeck gehouden 'Multi Trainings dagen' van de beide meldkamers heeft een groep beheerders en kerninstructeurs intensiever kennis gemaakt met CityGIS. Tijdens twee opleidingsdagen op 1 en 2 juli jongstleden (terwijl buiten het kwik naar 38 graden steeg) werd er hard geoefend met het nieuwe GIS.

Eén van de redenen om voor CityGIS te kiezen was de aanstaande samensmelting van de twee meldkamers. De flexibiliteit en intuïtiviteit van het systeem maakt het immers mogelijk voor de centralisten van beide meldkamers om snel en zonder veel moeite over te stappen op een gezamenlijk bekend systeem.

Tijdens de twee opleidingsdagen bleek dat de intuïtieve opbouw van het systeem ervoor zorgt dat het snel onder de knie te krijgen is. Actief en met een kritische blik vanuit de praktijk hebben de kerninstructeurs en beheerders het nieuwe GIS aan de tand gevoeld. De volgende stap zal zijn om operationeel te gaan.

Het samenvoegingstraject in Limburg heeft een eigen website, zie http://www.meldkamer-limburg.nl/

Meldkamer Limburg gebouw

 

Terug